Zorgerf Buiten-Verblijf...als thuis wonen niet meer gaat

Dankzij de dagbehandeling van Zorgerf Buiten-Land is het voor mensen met dementie vaak mogelijk om langer thuis te blijven wonen. Maar, als thuiswonen echt niet meer gaat, wat zijn dan de mogelijkheden? Een verpleeghuis lijkt soms de enige optie. Zorgerf Buiten-Land start in het najaar van 2014 met Zorgerf Buiten-Verblijf.

Een project dat kleinschalig wonen aanbiedt in een vakantieachtige setting. Een uniek alternatief!

Het Zorgerf bevindt zich in de bosrijke omgeving in het westelijk buitengebied van Putten. In plaats van naar een verpleeghuis kan iemand met dementie ook naar dit buitenverblijf gaan; een prettige omgeving die op geen enkele manier aan een verpleeghuis doet denken. Er zijn twee hofjes aanwezig waar elk 15 ouderen kunnen wonen. Men kijkt vanuit de woning uit op een gemeenschappelijke binnenplaats waar van alles te zien is; dieren, planten, bloemen. Ook is er een gezamenlijke huiskamer en keuken waar men de dag door kan brengen en er allerlei activiteiten aangeboden worden. Een stimulerende omgeving waarbij de 1 nog heel actief is en de ander het fijn vind om te kijken naar wat er gebeurt. Het motto ‘niets moet alles mag’ is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen kamer, waar men zich kan terugtrekken om te rusten of te slapen. Er is professionele hulpverlening aanwezig zodat de juiste (medische) zorg geleverd kan worden.


De bewoners van Zorgerf Buiten-Verblijf kunnen zo genieten van alles wat er op het erf gebeurd en worden actief betrokken bij het verzorgen van de dieren, activiteiten in de tuin en bij het koken. Wij denken dat ouderen die van de natuur houden en/of een boeren achtergrond hebben bij uitstek geschikt zijn voor deze locatie.


Wetenschappelijke kennis.

Zorgerf Buiten-Land en Zorgerf Buiten-Verblijf wil haar expertise en wetenschappelijke kennis inzetten in de zorg die zij biedt. Zo komt uit onderzoek naar voren dat natuur, ruimte en dieren een goede invloed hebben op het welzijn van mensen. Zorgerf Buiten-Verblijf zet deze kennis in. Een ander belangrijk onderdeel van de zorg die Zorgerf Buiten-Verblijf levert is de methode ‘foutloos leren’. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor het gebruik maken van het lerend vermogen van mensen met dementie. Middels ‘foutloos leren’ kunnen we vaardigheden die mensen verleerd zijn opnieuw aanleren en nieuwe vaardigheden eigen maken. En zo lang mogelijk vasthouden. Zowel in de gehele benaderingswijze ons therapeutisch milieu- als in de woonomgeving is deze methode toegepast.


Andere wetenschappelijke inzichten zijn het bieden van wisselende activiteiten en bevorderen van sociale contacten. Op Zorgerf Buiten-Verblijf zullen we ook veel activiteiten ondernemen die het vakantie en buitenleven gevoel versterken. Een plek waar kinderen, kleinkinderen, buren en vrijwilligers graag komen. Een besloten en veilige plek met het gevoel van vrijheid en ruimte..

Aanmelden

Ouderen die onze dagbehandeling in Nijkerk of Putten (Zorgerf Buiten-Land) reeds bezoeken hebben voorrang om te komen. Maar bij voldoende ruimte zijn ook mensen van buiten de regio welkom.

De zorg word betaald vanuit de zorgverzekering. Hiervoor is een in indicatie met een zorgzwaarte pakket 5 in aangevraagd in PGB nodig .Afhankelijk van uw inkomsten betaalt u hiervoor een eigen bijdrage. Voor het wonen en de service kosten word 1000 euro per periode van 4 weken in rekening gebracht.  Bel of mail voor meer informatie naar Yvonne van der Leest op tel.nr: 06-55966617 of mail naar yvonne@buiten-land.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Rob wildschut (zaterdag, 26 november 2016 11:43)

  Geachte lezer
  U biedt kleinschalig wonen aan
  Moet ik dan denken aan 24uurs zorg? Hoe is de zorg in de nachtelijke uren geregeld ?
  Met vriendelijke groet
  Rob tel. tuinbonen2@gmail.com

 • #2

  plein (zaterdag, 13 januari 2018 07:12)

  hoe eetcij of mijn vader de verblijf bij u kan betalen

 • #3

  Rene van der Leest (maandag, 15 januari 2018 08:06)

  Het beste is om een afspraak te maken een een rondleiding aan te vragen. Dan kunnen we alle inhoudelijke en financiële vragen beantwoorden.
  yvonne@ buiten-land.nl of rene@buiten-land.nl

 • #4

  INge Smink (dinsdag, 26 juni 2018 13:46)

  hai,
  Mijn moeder wordt erg dement, mijn vader denkt dat hij het allemaal wel alleen kan. Hij wil geen zorg aan huis.
  Kan ik vast wat informatie aanvragen en is er een wachtlijst ( dagbesteding/)

 • #5

  Rene van der Leest (woensdag, 27 juni 2018 11:31)

  Is het voor nijkerk of putten ?
  Op de website staan van beide locaties telefoon nummers is handig om die te bellen en een afspraak te maken voor een rondleiding.

  Groet Rene

 • #6

  Irene Rhemrev (dinsdag, 17 juli 2018 11:16)

  Komt die 1000 euro bovenop hetgeen uit de CIZ indicatie 6, die mijn man heeft, wordt betaald?