01. februari 2019
Op Zorgerf Buiten-Land wonen mensen met dementie. Niemand zit er dagenlang binnen voor zich uit te staren en weg te kwijnen, want er moeten paarden worden gevoerd en kippen geknuffeld. Heb je daar geen zin in? Ook goed. Alles mag in dit ware paradijsje, als je maar in beweging blijft.
23. januari 2019
Het is druk in de tuin van Corry Witteveen: 25 kabouters hebben hier hun thuis gevonden. Achterin staat Sneeuwwitje in een witte jurk met blauwe biezen, omringd door zeven dwergen. Aan een steunbalk van het huis klimt een Rien-Poortvlietkabouter langs een touwladdertje omhoog. Dezelfde kabouters stonden vroeger in haar tuin. Ze herkent haar kabouters van afstand. ‘Ah, dat is mijn huis, daar moet ik zijn.’
18. januari 2019
Elke dag loopt Truus Rijnsburger achter haar rollator en aan de arm van een begeleider van haar huisje naar de huiskamer in het Hofhuis. Daar brengt ze haar dag door. Een gesprek voeren is nauwelijks meer mogelijk. De dementie duwt haar in haar eigen wereld. Tot Sinterklaas naast haar kwam zitten. Die opende een luikje naar haar herinneringen.
03. december 2018
Op 12 december is er een gezellige Kerstmarkt op het Zorgerf. Met een leuke kerstsfeer en activiteiten zoals: Erwtensoep en oliebollen, zelfgemaakte creaties, de opening van de 'boomhut', een levende kerststal en kerstmuziek met kerstverhalen!
28. november 2018
Elke werkdag haalt de bus van zorgerf Buiten-Land Willem van Zoeren in Bunschoten op om hem naar de dagbehandeling op de Keienweg in Nijkerk te brengen. Het geeft zijn vrouw Hennie thuis de rust die ze nodig heeft. Is hij een van de cliënten? Zo voelt hij dat niet, hij werkt daar als ‘vrijwilliger’. Hij zorgt dat het terrein er netjes bij ligt. ‘Beetje vegen, beetje dit, beetje dat, daar hou ik van. Je moet toch wat te doen hebben?’
20. november 2018
ZorgErf is geïnterviewd door Antoinette Hertsenberg van het programma 'Dokters van Morgen'. Bekijk de video voor de gehele aflevering.
06. november 2018
Strijd mee voor de eer en titel 'Zorgerf Bakker van het Jaar'. Meld je aan of kom kijken op 22 november bij het Land-Huus aan het Zorgerf Buiten-Land. Programma 22 november 2018 11:00 uur - Taarten inleveren (hoofdingredient 'appel') 12:00 uur - Beoordeling jury van alle taarten 14:45 uur - Feestelijke middag met prijsuitreiking Met 's middags doedelzakspeler van 'The Seaforth Highlanders of Holland' Wil je meedoen met een taart? Aanmelden kan via Het Land-Huus 0341-491874 of e-mail:...
22. oktober 2018
‘Is er amandelspijs’, vraagt Evert van Essen (88). Want ja, in een appeltaart van de bovenste beste kwaliteit hoort amandelspijs verwerkt te worden. Voor Evert valt daar eigenlijk niet aan te tornen: in zijn banketbakkerij in Putten gebruikte hij alleen maar ‘goeie spullen’. ‘Ik zal zeggen dat ze amandelspijs moeten kopen’, zegt vrijwilliger Rein Arendsen, die zelf ook uit het bakkersvak komt en Evert elke dinsdagmiddag in het Landhuus helpt met taarten bakken.
02. oktober 2018
Naast elkaar op de bank een advocaatje eten, naast elkaar aan de eettafel, elke avond even afscheid nemen voor het slapen gaan.
05. september 2018
Klusjes, zingen en wandelen zorgen voor geluksmomenten Als jongen van 19 jaar oud verlaat Andries Boersma zijn Friese dorp en stapt hij voor een overtocht van zes weken op de boot naar Nieuw-Zeeland. Met een paard, tentje en een ‘Lassie-hond’ hoedt hij daar een kudde schapen. Al gauw maakt hij afrasteringen en hekken. Terug in Nederland wordt hij uitvoerder in de bouw. Niet zo gek dus dat we hem op het zorgerf in Putten met een kruiwagen zien lopen. Hier wordt hij gelukkig van. ‘Hoeft...

Meer weergeven